facebook  ИСУН

 „Родопчанка“ вече е търсена марка за млечни продукти. Предприятието стартира дейността си още през 1990г. с производството на кашкавал. Днес продуктовата гама е нараснала значително - кашкавал, кисело мляко, масло, айран, топено сирене, крема сирене, извара, прясно мляко. От скоро функционира и  ново модерно предприятие за производство на сирене, разположено в Кърджали.

Собственикът Росен Хаджийски запозна участниците с предизвикателствата в бизнеса. Разказа за историята на фирмата и нещата, които го мотивират да разширява продуктовата гама. В предприятието в Бял Извор работят над 50 човека, а новия модерен цех за сирене в Кърджали ангажира само 5 лица. Оборудването е съвременно, позволява достигане на високо качество и залаганите обеми.

Продуктите на „Родопчанка“ се предлагат и са търсени в цяла Южна България.

Специални грижи се полагат за подготовката и квалификацията на персонала. По време на посещението се убедихме и за социалната  ангажираност на фирмата – за всички работници е предвиден безплатен обяд, поддържат се добри битови условия. Навсякъде, въпреки трудовите си ангажименти, персоналът ни посрещаше с усмивка.

Участниците преминахме по технологичния път на млякото – от суровина - до готовия продукт. Производителите от Гърция, участващи в обмена сe заинтересуваха по редица въпроси, свързани с технологията, подбора на суровината, пазарите, спазване на екологични стандарти и изисквания. Обсъдиха се възможности за предлагане на различни продукти. Всички дегустираха качествените продукти на „Родопчанка“ и останаха удовлетворени, както от видяното и споделеното, така и от гостоприемното посрещане и откровеност. Обмениха се контакти за бъдещи партньорства.

Контакти: Бял Извор, общ. Ардино, тел: 03652/ 24 - 97

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.   www.rodopchanka.eu

 

 

 

 

Водено от общностите местно развитие

ВОМР е метод за включване на партньори на местно равнище, включително на гражданското общество и местните икономически участници в разработването и прилагането на местни интегрирани стратегии, които помагат на своите региони и спомагат за преход към по-устойчиво бъдеще.