Актуални покани:

Управителят на Сдружение К3 Ултра  Емилия Цонева и Председателят на МИГ Кирково-Златоград Сали Рамадан  подписаха с Държавен фонд „Земеделие“  договор за финансиране на проект „Маратон К3 Ултра“, по мярка 7,5,1 на МИГ Кирково-Златоград за  съхраняване на  културно и природно наследство на територията.  Продължителността на проекта е 14  месеца, а стойността на финансирането – 17 хил. лв.  Това е седмия проект на  МИГ, договорен по тази мярка и общо 22-и договор, подписан в изпълнение на местната Стратегия.

Чистата природа и красотата на Родопа планина, наличието на зони от НАТУРА 2000 и спиращи дъха гледки, в съчетание с богатото културно и историческо наследство мотивират Сдружение К3 Ултра да организират Маратон К3 Ултра, чието издание през 2021 ще бъде подпомогнато чрез  проекта, в частта подготовка на стартови пакети и материали за участници.

Според г-жа Цонева, целта на инициативата е използването на наличните природни, културни и исторически дадености, за развитие на природен и екологичен туризъм, чрез организирането и популяризирането на спортно състезание по планински маршрути в Родопа планина. По време на състезанието, което започва и завършва в най-южния град на България,   чиито трасе минава през уникални природни места и  красоти, участниците в проявата ще имат възможност  да открият  тайните на непознатата красота на вечните Родопи.  Директорът на Областната дирекция на ДФЗ в Смолян Денислав Костов прояви интерес към настоящия проект,  както и към популяризираните от МИГ успешни проекти.

Запазете датата на състезанието – 25 септември 2021 ! Очакват ни  изненади!

 

Водено от общностите местно развитие

ВОМР е метод за включване на партньори на местно равнище, включително на гражданското общество и местните икономически участници в разработването и прилагането на местни интегрирани стратегии, които помагат на своите региони и спомагат за преход към по-устойчиво бъдеще.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com