Актуални покани:

Община Кирково успешно реализира проект ”Изграждане на интегриран модел за предоставяне на устойчиви услуги, включително здравни и социални услуги на територията на община Кирково”, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, чрез мярка на МИГ Кирково-Златоград  -  на стойност 152 255лв., с безвъзмездна финансова помощ в размер на 100 %.

Проектът беше насочен към предоставяне на мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда на възрастните хора и лицата с увреждания и техните семейства, с цел осигуряване на ефективно упражняване правото им на независим живот и социално включване.  

Чрез проекта Община Кирково осигури заетост на 23 лица (домашни санитари, психолог, медицинска сестра и рехабилитатор) предоставящи здравни и социални услуги. Обхванати бяха 25 потребители, на които се предостави разширяване на възможностите за подобряване качеството на живот на възрастните хора, на хората с увреждания и техните семейства и повишаване на мотивацията им за независим и самостоятелен начин на живот чрез насърчаване на равните възможности за участие в общественния живот.

Друга основна дейност - организиране и провеждане на арт дейности с терапевтична насоченост за 15 лица с увреждания, с цел да се привлече интереса и да се мотивира амбицията за себеизява и личностно израстване на най уязвимата част от обществото, а именно хората със специални потребности.

Проектът "Изграждане на интегриран модел за предоставяне на устойчиви услуги, включително здравни и социални услуги на територията на община Кирково" спомогна за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване, чрез предоставянето на мобилни интегрирани здравно-социални услуги и разкриване на нови работни места.

 

Контакти:

Адрес: 6884, Кирково, ул."Дружба" №1

Телефон: 03679/ 20-16

Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., www.kirkovo.bg

 

 

 

 

 

Водено от общностите местно развитие

ВОМР е метод за включване на партньори на местно равнище, включително на гражданското общество и местните икономически участници в разработването и прилагането на местни интегрирани стратегии, които помагат на своите региони и спомагат за преход към по-устойчиво бъдеще.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com