Актуални покани:

 „Свобода-97“   АД Златоград е една от фирмите, изпълнила успешно през 2020 г. проект по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020,  чрез  мярка на МИГ Кирково-Златоград. Проектът  „Подобряване на производствения капацитет и увеличаване обема на износа в "СВОБОДА- 97"АД  е на стойност  228 565 лв, като безвъзмездното финансиране е в размер на 90%.

"СВОБОДА- 97" АД е дружество с дългогодишен опит в изработката на работно облекло-специализирани медицински, военни и униформени облекла, както и облекла от тежък и по-лек клас като якета, панталони, ризи и др.

Чрез проекта се реализираха общи производствени инвестиции за подобряване на производствения капацитет и се закупи специализирано   оборудване за шевната промишленост, както и  софтуер за конструиране и модулиране на облекло. Закупените активи са въведени в експлоатация и се ползват в дейността.  Специализираните и  прецизни машини повишиха   качеството, водят до намаляване на себестойността на произвежданите изделия.  Увеличиха се  възможностите за експорт. 

В условията на COVID кризата и последствията от нея,  проектът с изпълнението си допринесе за устойчивото развитие на предприятието.  За „Свобода 97“ АД,  въвеждането в експлоатация на новите машини и софтуер  доведе до модернизация на производствения процес и редица технологични предимства. Повиши се производителността, наблюдава се по-ефективно  и ефикасно използване на факторите на производство,  залага се  на водещи технологични решения. Налице са  фирмени продукти с нови   характеристики. Не на последно място,   ефектът от проекта се изразява във  възможността за  диверсификация на продукцията и разнообразяване на портфолиото на дружеството, с включване на традиционни български шевици и мотиви, характерни за златоградския регион.

 

За контакти                  4980 Златоград,  бул. България 129,

телефон:+359 307124 40   факс:+359/ 3071/42 60

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

Водено от общностите местно развитие

ВОМР е метод за включване на партньори на местно равнище, включително на гражданското общество и местните икономически участници в разработването и прилагането на местни интегрирани стратегии, които помагат на своите региони и спомагат за преход към по-устойчиво бъдеще.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com